23 октомври 2009

Родословие - през девет земи

Попаднах на един сайт, в който разгледах различни варианти за графично оформление на родословното дърво. Това показва, че хората все повече се интересуват от своите корени и клони - сиреч от миналото си и от настоящето. А това е хубаво. И още един сайт, в който има съвети за това как да се проучи собственото родословно дърво.
Като се замисля, ако всеки пази в семейния архив своето родословно дърво (пък то няма да е едно, а плетеница от клоните на няколко родословни дървета) ще се получи една сериозна родословна гора, чиито корени и клони ще да са проникнали доста надалеко - през океани и гори по далечни земи. Или както се казва в приказките "през девет земи в десета". И в тая гора ще има и прекършени дървета, и изсъхнали клони, но пък и млади фиданки.Моят опит да направя нещо подобно е далеко от показаните илюстрации, но все пак го има. Един от работните варианти:

4 коментара:

ivo75 каза...

Създаването на родословно дърво е едно интересно занимание през свободното време.Надявам се все повече хора да се заинтересуват от него.

kenkal каза...

И аз. :)

Георги Станков каза...

Аз също работя по въпроса.

Препоръчвам на всички заинтересовани една добра статия за генеалогия:

http://templar.blog.bg/politika/2008/09/01/kak-da-izsledvame-svoia-rod.229042

kenkal каза...

Бях сигурна за теб.
:)
Статията е интересна иполезна. Благодаря :)