27 януари 2009

Оставете ги на хляб и вода

Който има килца за сваляне трябва да бъде оставен на хляб и вода поне за половин година.

Приемайте предложението ми, както искате! Кеф ви като майтап, кеф ви сериозно.

Предполагаме, че индивидът Х нещо се е оял и трябва да заслабне (откъм сланинки, откъм власт, откъм самочувствие или забоден в небесата нос). Приготвяме му по един хляб на седмица или по 4 хляба на месец и му ги връчваме. Добре е индивидът Х да бъде лишен от възможност да кръшка - сиреч го държим под най-строг приятелски контрол (да не пипа нищо, дето не е предвидено за неговата уста). Връчваме му хляба за седмицата или месеца - той да си го раздели на порцийки, както му душа иска. Може и на хапки да си го оформи, че като засъхне, трудно се реже пустият му хляб и се губи ценно количество трохи.
Като му пристърже на стомаха да си хапва сладичко милият ни приятел и обилно да полива със студена водица. Като седне на масата с други "недиетични" да си преглъща залъка по-вкусно, докато му мирише от техните манджички! Така хем няма да се дразни, че е различен от другите, хем ще му е ясно, че и той е добре, даже мноооого по-добре от тях самите. Пък и те може да му завидят накрая ;)
Контролирате милия си приятел Х да не съгрешава с нищо друго в продължение на минимум 6 месеца. Като добри другари може да се жертвате за него и да му осигурите поне хляба. Ще ви струва не повече от 24 лева за 6 месеца (4 хляба на месец). В края на обсъждания период човекът ще е отслабнал значително и е възможно да е разбрал, че в мярката е истината.

Повтарям - който както иска, така да възприема написаното. Алегорично или не - ваша воля.

Няма коментари: