13 юли 2009

Междувременно

Междувременно успях да изпълня страшните 40 лета. Според общото суеверие 40 години не се празнуват - критична година е. Така казват. Не се канят гости и не се черпи. Като напук обаче на мен ми дойдоха на гости една приетелка с дъщеря си, сина си, зетя и внучката. Бяхме привели стаите в относителен порядък, че да можем поне по едно кафе с бира да изпием. Те бяха забравили, че имам празник - тъй че почерпката не беше за рождения ден, а ей тъй от гостоприемство. После брат ми дойде и хубавичко си прекарахме - приказки и биричка, и смях!
За гостите ми беше новост, че имам и имен ден редом с рождения. Обаче то не се знае от много хора. Та затова да кажа със закъснение - всички Недялки, Нели и Нелки имат имен ден на 7 юли всяка година - денят на св. вмч. Неделя е. Помни се лесно. И за друг път да се знае! ;)

Та на "попрището жизнено в средата" мога да направя следната равносметка -
живея простичко и щастливо; имам нужда от работа и съм се амбицирала да намаля килограмите. Имам ужасна черта в характера - не завиждам на никого и за нищо (изключение са само въздишките по близки и далечни пътувания). Смея да се определя като човек с добро чувство за хумор и готов на самоирония. Надявам се в следващите 40 години да не се променям към по-лошо, а само към по-добро.

4 коментара:

Златина каза...

Много щастие, още поне 2х40!!! :)
А "ужасната" черта, според мен е прекрасна! Само така човек може да е истински щастлив! :)

GaN каза...

И аз да се присъединя към Златина с пожелание за още няколко по 40 :)

От тук нататък почва истинският живот, както казват хората :)

Наздраве!

morrt каза...

ЧРД!
МНОГО, МНОГО ЗДРАВЕ.

kenkal каза...

Благодаря ви много. И аз мисля, че не е трагедия да си на 40 :)