18 май 2010

"Обирджииииииииииии" -

... направил се, че вика* мъжът ми, когато служителката в офиса на Експресбанк му съобщила, че трябва да плати такса 5 лева, за да преведе сумата от 6 лева на сметка в тяхната банка. Това е такса за явяване на изпит за проверка на способностите за кандидатстване в гимназия.
Днес една близка ми съобщи, че и тя превела парите на сметката на РИО в Експресбанк. Обаче тя ги пратила чрез пощата**! Там платила малко над 1 лев (деветдесет и няколко стотинки за нещо си + още някакви стотинки за още нещо)!
Ха сега де!? Що за разлика в таксата за превод?!
Ако някой ми каже, че в пощата са на загуба от извършването на тази услуга, няма да му повярвам. Няма да повярвам и на обясненията, че не може да се плати в брой за явяването на съответния изпит на място в деня на явяването и да се получи квитанция за платената сума. Що пък да не може? Парите ще си постъпят в РИО директно. О, забравих - просто банката ще бъде подмината, съответно няма да се включи във въртенето на парите с цел печалба.

* След демонстративното "провикване", служителката на касата се чудила дали да се смее, или да се черви заради банковата политика, а охранителят на офиса се втренчил профисионално в "агресивния" клиент.
**Що не се сетихме да идем в пощата? Уф!

Няма коментари: