29 юни 2010

Крайно време е.

Връща се големият от обикаляне по задачи, свързани с подготвяне и подаване на документи за университет. Последно ходил в ТУ - Варна, където безпроблемно си е свършил работата.
Та връща се човекът и ми заявява, че е крайно време да забранят на родителите на кандидатстудентите да присъстват при подаването на заявления за кандидетстване.
Защо така ли? Защото момчето станало свидетел как една "загрижена" майка седяла и попълвала документите на сина си, докато той се въртял безцелно около нея. Тя му избирала специалности, изпити - всичко. (После пак тя ще му изкарва и изпитите сигурно!?)
Ами на моя човек му станало неудобно от сцената, а на другото момче (не мога да го нарека млад мъж, съжалявам) какво му е било...

Солидарна съм! Нека забранят на родителите да върщат работата на децата си! Крайно време е да започнат да се оправят сами. Те го искат.
Повечето!

"Мънечкио пилец секи път
требе да рипне от гнездото,
та да се види мо`е ли да лети."
"Дребнио волен народ",
Т. Пратчет

4 коментара:

Kal4o каза...

Нека наистина-само суматоха създават.
А не може да си представиш на дипломирането какво става /моето беше преди 10 дни/-хаос, "всякой гледа да бъде напред", а за абсолвентите нямаше място и въздух от семейните ескорти :D

kenkal каза...

Е, не! Не съм очаквала да е толкова страшно и на абсолвентската.

Все пак на дипломирането може и да присъстват, но зад червеното въженце! Все пак да не забравят, че са в позиция на гости и наблюдатели.

morrt каза...

Нели, по повод цитата - продължението е в печатницата. До десетина дни се надявам да е готова. Ще се обадя.

kenkal каза...

Морт, с нетърпение чакам. Радвам се, че ме имаш предвид! :)