26 ноември 2010

Нека са агенти!

Оня ден, както си карахме след един учебен автомобил, бяхме изпреварени от един нетърпеливец с някаква високопроходима кола - Джип ли, друго ли, не ме вълнува.
Ама как и къде ни задмина е важно - точно след кръстовището на Дом "Младост" преди затвора, стотина метра преди светофара на глухите. При това си влезе в насрещното, нарушавайки реверсивната линия, и принуди насрещнодвижещата се кола да намали и да отбие паникьосано вдясно. "Джигитът" нямаше търпение да се влачи след учебен автомобил, че и след някакъв си стареещ Опел!
Тогава се сетих, че няма да е лошо вместо стационарните камери може да се използват инструкторите като подвижни такива. Хората тъй или иначе си учат курсистите на правилника и констатират непрекъснато нарушения - пресичания, засичания, лоши паркирания, висока скорост... От друга страна нарушителите, колкото и да не се тревожат от някаква си глоба за лошо изпреварване, ще се замислят дали..., или... Щом знаят, че всеки инструктор може да бъде и неприкрит агент на КАТ, ще си натискат парцалките и ще бъдат добри!

Няма коментари: