02 декември 2010

Събрание на входа

Събираме се на входа и провеждаме събрание по важните за всички, живеещи в този вход, въпроси.
Днешният проблем заплашва да се превърне в хроничен (преди време на същото място хлътна камион, но море поне нямаше). Вследствие на аварията "от понеделник, когато Тико стоя в морето на нашата улица баяджа време, тръбата, отвеждаща мръсните води от нашия жилищен вход към градския мръсен канал, се запуши. От налягането на бликащата вода нашата тръба се затапила с пясъчни наноси и други боклуци. Още в понеделник вечерта съседите, живеещи на І, ІІ и ІІІ етажи пропищяха, че тоалетните им са неизползваеми. Вчера спешно извикаха камион от типа "Лай***ка" и днес вече се радваме само на остатъчна миризма от бликналото в мазите съдържание на отходния ни канал.
Стои обаче проблем пред нас - сумата, която ние сме платили за услугата, можем ли да си я търсим от ВиК? Все пак не по наша вина е възникнала аварията, не по наша вина се е задръстила тръбата, не заради нашите си боклуци се напълнихме с аромати и "подаръчни пакети". Освен това очакваме това да не е последната авария от такъв мащаб и поразиите на улицата да причиняват щети в нашия вход и занапред. Тогава? Какво правим?
Аз мисля, че е редно да поемат финансовата си отговорност от дружеството ВиК и да ни обезщетят в размера на заплатеното от нас. Такова е отговорното поведение!
А търпение при спиране на водата - щем, не щем - ще проявяваме.

Няма коментари: