16 октомври 2012

Хапче против

Хапче против лошо настроение са ми спомените от лятото, които последно споделих тук. 
Защо ли?
Защото...


Когато пералнята ти се развали, запаси се с търпение! 
Мъжете у дома ще трупат дрехите си в коша за пране до момента,  в който не открият, че е време да ги занесат на пералня. Когато пералнята се върне от поправка, ако това е скоро, ще я чакат само толкова дрехи, колкото да да се направи тестов пуск. Дрънчи ли като преди или вече е спряла да мърмори... ;)

Когато пералнята се е развалила точно след изръсването на пари за нова врата поради разбиване на старата от нашественици, поеми дълбоко въздух и си кажи "Време беше да сменим тая врата!"

Когато след вратата и пералнята се окаже, че на сметката на сина ти някой е донадил за три часа  (докато се разбере, че телефонът е изгубен) 60 и кусур лева от СМС съобщения, преброй до 100.  Помисли, че този, който го е "намерил" е бил благотворително настроен и е използвал твоите пари за подпомагане на хора в беда!

Философски погледнато, всичко това не е особено голяма болка. Но, ако се случи в рамките на 10 дни, почваш да гледаш стреснато и да се чудиш кое да правиш първо и по колко пъти. С търпение ли да се запасяваш, въздух ли дълбоко да поемаш, или да броиш до 100.

Сега нали разбирате защо пия хапчета - спомени от лятото?

Няма коментари: