17 април 2017

Копривена каша

Христос возкресе!
На втория ден от Великден на нас вече ни се хапва нещо простичко. Вчера празнично бяхме на открито и си набрахме прекрасна коприва.
Днес пробвах рецептата, която сподели с мен Весето.
Какво е нужно?
Коприва около две шепи.
Мазнина, брашно 1-2 лъжици, сол и сирене по желание.
Как се приготвя?
Безкрайно лесно:
Измитата коприва се сварява в подсолена вода.
Вади се копривата и се пасира.
Разрежда се с останалата вода.
Запържва се брашно,
след което се добавя
пасираната коприва и,
ако е нужно, се доразрежда
с остатъка от водата.
Когато се сгъсти достатъчно,
кашата е готова за консумиране.
Разсипвате и...
Да ви е сладко!

Ние си добавихме и сиренце.

Няма коментари: