Христос возкресе!
На втория ден от Великден на нас вече ни се хапва нещо простичко. Вчера празнично бяхме на открито и си набрахме прекрасна коприва.
Днес пробвах рецептата, която сподели с мен Весето.
Какво е нужно?
Коприва около две шепи.
Мазнина, брашно 1-2 лъжици, сол и сирене по желание.
Как се приготвя?
Безкрайно лесно:
На втория ден от Великден на нас вече ни се хапва нещо простичко. Вчера празнично бяхме на открито и си набрахме прекрасна коприва.
Днес пробвах рецептата, която сподели с мен Весето.
Какво е нужно?
Коприва около две шепи.
Мазнина, брашно 1-2 лъжици, сол и сирене по желание.
Как се приготвя?
Безкрайно лесно:
Измитата коприва се сварява в подсолена вода. |
Вади се копривата и се пасира. Разрежда се с останалата вода. |
Запържва се брашно, след което се добавя пасираната коприва и, ако е нужно, се доразрежда с остатъка от водата. |
Когато се сгъсти достатъчно, кашата е готова за консумиране. |
Разсипвате и... Да ви е сладко! |
Ние си добавихме и сиренце. |
Няма коментари:
Публикуване на коментар