05 септември 2007

Ааа, разграда тря'а са полива

Покрай ремонтите в училище върви и активно озеленяване. Главно с райграс. Една от лелките обаче не може много добре да говори на български и с нейните думички се забавляваме искрено.
Малко смешки искате ли? Ето ви:

  • Засаждат в най-горещото време райграс в градинките пред училище. Жегата е ужасна. Ленчето носи една кофа и на въпроса къде носи водата, тя отговаря: - Ааа, разграда ш' поливам, ш' расте, зилен ш' ста'а. Мене н'чалничката тъй казва.
  • Пита я една колежка дали жената, която преди малко е била в сградата, е юристката. К'во, ориз ли, да н'ни дават ориз без пари? - веднага попита тя, без да е разбрала думата и въпроса.
  • Позволява си да пуши в двора (лято е, деца няма...) и ние се шегуваме, че ще я глобят или ще я уволнят дисциплинарно, а тя: Ееее, да вулнява, ку ще диспипслярно. Еее, 'на цигара, няма ко, ш' пуша тъй секи ден, ей тука - мям' да купу'ам сок, цигари ш' пуша.
  • Бананов ей си'а ш' доди и пак ш' са кара. А името е Баналиев.
Сигурно и вие познавате човек, който да ви забавлява с езиковите си грешки?

2 коментара:

Unknown каза...

Напомня ми на една случка с баба :)

kenkal каза...

Тая лелка е една добричка и малообразована женичка, която освен това лошо говори български, обаче има природна мъдрост. И всички обичаме да си говорим с нея - и за сериозни, и за смешни неща.
Днес разправя как на две от внучетата и им правили сюнет и колко зле и е било на нея. Обаче вече са добре и е весела и една бира, и една цигара... и може и да пее:)