27 юни 2008

Знойно

Това се казва знойно лято. Пращи от жега и плод всичко, народът се крие на сенчица, а около нас красоти и неописуемост.
Всеки ден пътувам до Аврен. На определени места от селото като се застане, се вижда морето, а на други - Варненското езеро и Девня. И всеки ден все нови неща виждам. Вчера например имаше мъгла. Ама такава мъгла, че да ти се доще да се гмурнеш в нея. Валма памук като че бяха пръснати в ниските части. И за сетен път разбрах мерака на тримата Елин-пелинови герои да се търкулнат в това бяло и гъсто нещо в дола. Снимах с телефона и съответно нищо не стана, че да споделя красотата с вас. Пък и художник не съм, за да го нарисувам. Тъй че -представяйте си и гледайте с отворени очи през стъклото на превозното средство. Може да ви се усмихва някоя неповторимост.
Сега искам да пусна тук едни снимки пак от околностите на Аврен.


На тях са Петрич кале и ...

... най-западната част на Варненското езеро.
Красотата на езерото се обогатява от мръсотията, изхвърляна от заводите в Девня. Затова и такива наситени цветове се кипрят на снимката. Ама пък си е хубосТ.

3 коментара:

Анонимен каза...

So that those who will accidentally visit your site will not waste there time with this stupid topics.

kenkal каза...

Който има време за губене, да го губи при мен. К`о ти пречи?

Анонимен каза...

Много хубави снимки.Тази снимка на варненското езеро ми напомни за един разговор с моя дядо, който бил свидетел на прокопаването на канала Черно море -Варненско езеро /Гебеджанско/Аз пък свидетел на разширението на езерото заради Девня- пристанище запад.