05 ноември 2008

"У нас всичко става за пари, следователно... " или Объркани мисли от днес

"У нас всичко става за пари, следователно... Тежко и горко на нашия народ, ако той остане дотолкова назад, щото различни шарлатани да защитават интересите му!" Л. Каравелов

Дали е бил лош пророк? Или пък ние не сме мръднали и на йота напред, че тия думи са валидни и след повече от век?
На мен ми се струва, че ние сме се забатачили и не успяваме да излезем от блатото, където все някой ни защитава интересите. И все за пари иде реч. И все с пари стават нещата. И все чуждата кокошка патка ни се вижда.
От няколко дни насам (изключвам предходните месеци) все американските избори за президент ни вълнуват. Радваме се, ликуваме задето тоя спечелил, пък оня загубил. Е, какво ме топли мене, простия човек в България, кой ще бъде новият президент? Като дойдат нашите избори, ще се вълнувам, ще бъда пристрастна и ще се радвам (или пък не) за спечелилия. Защото ще бъда пряко засегната, по-точно заинтересована.
А то в момента... Ще чакам благоволение от Америка и от нейните шарлатани да ми защитават интереса, а че и ще прокопсам!!! Стигат ми родните шарлатани, дето ще мислят за моя милост - представителят на простичкия народ.

3 коментара:

Анонимен каза...

What is your point asshole?

Анонимен каза...

Че чак някъде в провинцията проведоха и избор...за американски президент! :D
Ами народът си го е казал отколе: "Всичкото Мара втасала..." ;)

kenkal каза...

Да! Е как да не се ядосва човек? Под носа ни вони на мърша, ние се радваме, че през девет земи в десета е замирисало на пролет!