15 февруари 2009

Следвалентински въпрос

Мина празникът на влюбените, а и празникът на виното вече трябва да е на излитане от главите на твърдите му привърженици. И като за след такъв двоен празник, свързан с някои човешки и бесовски слабости, реших да изплюя камъчето, дето толкова време го държа зад зъбите си.

Вслушвам се и специално се зачитам в хорските думи. Мало и голямо приказва и пише за секс. А си спомням, че някога хората, дори и бъзикайки се, говореха за правене на любов.
Срамно ли е вече да кажеш, че правиш любов? Че се любиш? Само сексът ли остана?

Писна ми от думата секс.
А на вас?

10 коментара:

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

От думата - да!

kenkal каза...

Един на моето мнение! :)

Анонимен каза...

Писна ми от неизползването на думата любов. Ама то като се огледам около мене, трудно е да я видя, само секс навсякъде. Явно е от поколението, малко недорасли ми се виждат.И най-важното не искат да носят отговорности. Само секса им е в критерия:)

Анонимен каза...

А е жалко - според мен. Вторачването в секса изтласка любовта в ъгъла и сякаш тя остава в сянката като нещо маловажно.

jivavoda каза...

Не ги разделяй изкуствено Кенкал - любовта и секса. Мъжът, който е вдъхновил въображението ми и е събудил любовта ми е приет и сексуално и биологично и емоционално и духовно и интелектуално. Сексът е една от многото форми за изразяване на любовта - с езика на тялото. Няма противопоставяне а разумен избор - кога кой начин на себеизразяване е по-уместен. Защото любовта е висш израз на себе си чрез другия - най-вече когато се създава дете.

Анонимен каза...

Съгласна съм. И не разделям изкуствено любовта като такава от сескса като такъв. Просто ми омръзна от голата дума секс. Интересно ми е какво мислят и други.

Анонимен каза...

Ами, то sex всъщност значи пол (особено при попълване на формуляри...)
А иначе "Всичко е любов" (заглавие на един прекрасен разказ, по който беше направен филм...), ама се преструваме, хитруваме и чак се погубваме в ината си да признаем, че единственият смисъл на съществуването ни е ЛЮБОВ

Анонимен каза...

oops! в ината си да не признаем

morrt каза...

На мен пък "правенето на любов" ми звучи някак по-грубо. Точно любовта не предполага "правене", тя е само чувства, копнежи, емоции. Изразът според мен, убива красотата в тази дума. Лично мнение.
И другият израз не използвам, но този специално не харесвам.

Анонимен каза...

Благодаря за мненията. Всеки си има разбирания, а за мен е интересно какво мислят другите.

Изразът "правя любов" съм го чувала в приятелски задявки. И преди не беше прието под път и над път да се говори за това кой кога и как го прави. Така че донякъде съм съгласна, че може да звучи по-грубо. Но на мен ми е втръснало от това навиране в очите на думата секс (не в смисъл пол, като в бланките). Все си мисля, че не е байрак за развяване, ако предишната нощ или преди закуска, или пък когато и да е си имал такова изживяване. Аз много харесвам интимната дума любя.
Затова попитах.
Благодаря за мненията :)