05 август 2009

Като френски благородници

Наложи се спешен ремонт на банята заради теч у съседката под нас. Може да си представите какво означава това - къртене, сменяне на тръби. Липса на баня!!!

От понеделник работата кипи, вече й се вижда краят, но все още не сме се къпали.

Вчера вечерта излизаме с мъжа ми по задачи. Поизтрили сме се, поизмили сме се, но не е като да се изкъпеш под течаща вода. Парфюмираме се и... в асансьора съпругът ми започва да се смее.
Аз - ?!?!?
А той - "Като френски благородници сме сега."
Аз - ?!?!?
А той - "Ами - мръсни, но парфюмирани!"
:D :D :D

Излязохме от асансьора с гръмогласен смях. Клюкарите пред входа ни огледаха за пореден път под вежди и недоумяващи кое ни прави толкова весели.

Тази вечер ще се поправи ситуацията и вече няма да сме като френските благородници (Съседката, загрижена за нас, ни покани на баня :) и ние естествено ще се възползваме).
Ще сме чисти и парфюмирани. Пък работата утре, ако е рекъл Господ, ще се завърши.

По този случай и по бира може да се почерпим в някое от заведенията край плажа.

Жалко, че няма да имаме благородническо излъчване!


8 коментара:

Златина каза...

:)))
Страхотно е, че виждате забавната страна, дори в неуредиците!

kenkal каза...

Поне това можем :)

Petya каза...

Ами "Честита баня" както се казва и дай Боже всеки му,повече такива позитивно мислещи съседи като вас.

Анонимен каза...

Френските благородници са имали специални чесалки, ако ги засърби някое недостъпно мяста. И у нас,навремето, в Рилския Манастир се продаваха дървени чесалки, демек народно творчество. kanew=wordpress.com
PS.Защо ли блога не ми приема коментариите?

kenkal каза...

Петя, благодаря! Сега наистина оценявам и разбирам защо хората са си честители банята. :D А то не е било чак толкова отдавна. Аз поне в детството си съм ходила на градска баня. но поради невръстната ми възраст бях къпана добре и в коритото.

Канев, подобни чесалки (ако са подобни де) се продават в магазините "Всичко по 1 лев". Наподобяват ръка и някои им казват "чужда ръка".
За съжаление не разбирам защо коментарът ти не е бил приеман?!? Просто не знам къде и какво да проверя, за да се оправят нещата, ако проблемът е при мен. :(

Gloxy-Floxy каза...

:) Надявам се, че сте успели да приключите ремонта благополучно !
У нас археологическите разкопки са замразени от пролетта. Съседката, която бяхме наводнили, живее в чужбина, идва си рядко и трябваше да се види дали сме изремонтирали каквото трябва или у тях е изникнала нова гора от гъби.
Поне да бяхме изкопали отдолу римска баня !

kenkal каза...

:) Свършихме - направихме времянка, защото пари за сериозно и окончателно оправяне на нещата , познай, няма!
Обаче пък нашата съседка е на бойния си пост и следи внимателно - а се е появила капка, а е алармирала отново. Ние и при нея поизмазахме (поне няма подпухнали и люспещи се места на тавана й), така че се надявам времянката да е за по-дълго.

Gloxy-Floxy каза...

:) У нас всичко временно е за постоянно!
Имам чувството, че по Незнам Си Кой Календар, това е годината на ВиК-то!