28 юни 2010

Добър ден! 60 лева!

Записва се днес малкият син в І ЕГ. Доволен той, че е приет още на първо класиране, ние - двойно повече заради добрата преценка и успешното кандидатстване. Отиват с баща си да се запише новият ученик. В училището опашка. Става бавно, но организирано! Идва им редът, представят документите (Свидетелство за завършен VІІ клас и Удостоверение за преместване), записват ги. Преминават към следващия от комисията по записването:
- Добър ден! Това е задължителният пакет за всеки ученик в нашето училище. Включва риза, вратовръзка и значка. Това е 50 лева. Отделно се закупуват униформените тениски за часовете по физическо. Те са по 10 лева, избирате си цвят и брой по ваше желание.
- Ами... - мъжът ми има само 62 лева в момента - добре. Взимаме задължителния пакет и една тениска.
- Химикал - 1 лев?
- Не, благодаря. Родителска среща ще има ли предварително?
- Не. На 15.09. ще бъде съобщено кога ще се организира родителска среща. Не купувайте нищо! Всичко е организирано! В началото всички преподаватели си казват изискванията.
***
Е, честито! Първите 60 лева вече са платени, разписка не е предоставена. Тениската е у дома, обаче ризата, вратовръзката и значката предстои да ги получим (дано поне не стане грешка със списъка, където сме отбелязани като платили). Очаквам през септември да ни кажат още едно голямо "Честито". Психически се подготвяме за това.

2 коментара:

Unknown каза...

Хе, хе, честито!
Преди време учителката на голямата ми дъщеря ме сочеше, като най-ужасната родителка, защото отказах да дам два лева за благотворителност, която била задължителна.

kenkal каза...

Благодаря. :)
Доколкото знам от близки в тези гимназии отказ не може да има.
Но ще видим. ;)