27 декември 2011

Празнични...

... празни чинии...
Въртят се в главата ми все такива. То не са едни процеси на пълнене и изпразване на чиниите под знака празнично

Та в тази връзка пожелавам лесно да ни се пълнят трапезите с приятели, с любими и близки хора; да се огъват от качествени блюда; да споделяме с широка ръка благините, с които сме богати; да отваряме широко очи и сърца за новото и за доброто! Нека бързо да се изпразват от съдържание ядните и лошите помисли! Нека имаме сили да изпиваме горчивите чаши, които често сами сме си напълнили, а после да продължаваме напред с нови сили и мъдрост!
Нека направим всички дни свои смислени, успешни и усмихнати!


ПП* Получих картичка с послание "Да обичаш! Това ти пожелавам!"
На всички пожелавам същото!

09 декември 2011

Мъници. Разни безобразни.

Куца сутрин - но пък хубав ден!
Обърках си автобуса и вместо към града хукнах към КРЗ. Слязох навреме и успях да стигна на спирката минута преди правилният автобус да се появи. Качих се, но... Изтървах дамската си чанта. Падна чак на тротоара. Взех я с цената на приклещване от автобусните врати и няколко ужасно критикуващи реплики и погледи от страна на другите пътуващи в автобуса. "Извинете за неудобството!" - казах ясно и чух една жена да обяснява , че е излишно да ме навикват, защото съм си изтървала чантата навън.
После денят премина неочаквано спокойно и ефективно.
:))))))))) :)))))))))
На концерта на Х-фактор от вторник бяха качени на сцената хора, отпаднали още на първи кръг от прослушванията, с ясната идея да бъдат освирквани от публиката заради ужасните си опити да пеят. Защо? Защо? Защото трябва да има "уроди", които да разкарват  по панаирите и да бъдат сочени с пръст?  Жалко, че не се различаваме от прадедите си отпреди столетия, които уж били нецивилизовани и груби в отношението си към различните! На мен ми беше противно! догнуся ме от светналите погледи на жури и публика! :(((((((((((((   :(((((((((
След проверка на експерта от РИО в моя час получих толкова поздравления, че ги слушах като по радиото. За мен ли се отнасяха или за другиго? Оказа се, правилно съм слушала и разбрала - мен са хвалили тъй. :)))))) :)))))))  Е, на втория дубъл, който по принуда ще направя пред повече публика, се надявам да се представя пак така. :*
Търся книга на немски от Т. Пратчет, Толкин или друг автор на фентъзи. Някой нещо да предложи?  
Тиквеникът, който преди малко извадих от фурната, така мирише, че и кучето започна да лае с тайна надежда нещо да получи. Дали ще оцелее тавата до утре? мъжете на такъв аромат не търпят! Мъжете могат и горещо да ядат! Ами сега? ;) ;)) ;)))
Една млада щура колежка предложила идея ей така. Защото си е щура. И ето на - идеята ще види бял свят! И то много скоро! Подозирам, че коментарите за начинанието няма да са еднозначни. И ласкави не очаквам да бъдат. Обаче съм сигурна, че ще съдържат голяма доза завист.