13 февруари 2013

Туристи и претенции

Класация на „Дейли Телеграф” (доста старичка между впрочем!) представя списък с едни от най-забавните оплаквания и недоволства, изпратени от клиенти към туроператорите, организирали техните почивки:

източник на карикатурата  
 1. Турист на сафари в Африка забелязал видимо възбуден слон и се оплакал, че гледката е провалила медения му месец – накарала го да се чувства неспособен и "неадекватен” като мъж.
 2. Жена заплашила, че ще се обади в полицията, тъй като смятала, че персоналът на хотела я е заключил в стаята й. Оказало се, че тя е интерпретирала превратно надписа, висящ от вътрешната страна на вратата „Не ме безпокойте”. Сметнала, че трябва да остане в стаята си.
 3. "Плажът е твърде пясъчен!" - се оплакали туристи, пожелали да почиват на най-прекрасния плаж на света.
 4. Гост в хотел в Австралия недоволствал, че супата му е твърде гъста, като през цялото време си похапвал с апетит същата супа.
 5. "Слънчевите бани по монокини трябва да бъдат забранени! Това провали почивката ми! Мъжът ми зяпаше по цял ден други жени!"
 6.  "Купихме си слънчеви очила „Рейбан” от уличен търговец, а се оказа, че са фалшиви!"
 7.  "Никой не ни каза, че в морето ще има риби! Децата бяха толкова изплашени…"
 8. "С годеника ми запазихме стая с две отделни легла, а ни настаниха в стая със спалня. Вие сте отговорни, че сега съм бременна! Това нямаше да се случи, ако бяхме нощували в стаята, която бяхме заявили отначало!"
 9. "Сравних размерите на тристайния апартамент на приятелите ни с нашия, който е едностаен, и установих, че нашият е значително по-малък."
 10. "Има прекалено много испанци тук. На рецепцията говорят на испански, храната е испанска, има прекалено много чужденци."
 11.  "Установихме, че пясъкът не е като в брошурата – там е жълт, а този тук е бял."
 12.  "Наложи се да чакаме на опашка вън на улицата и нямаше климатик!"
 13.  "Ваш дълг като туристическа агенция е да ни предупреждавате предварително за шумни и невъзпитани гости в хотела."
 14.  "Бях ухапан от комар, а никой не ми беше казал, че те хапят!"
 15.  "Страшно мързеливо е местните продавачи на магазинчета да затварят следобед. Често пъти ми се налагаше да купувам разни неща по време на „сиестата” – тя трябва да бъде забранена!"
 16.  "По време на почивката си в Индия бях ужасена, че буквално във всеки ресторант се сервира къри – та аз не понасям пикантна храна!"
 17.  "Записахме се за екскурзия до воден парк, но никой не благоволи да ни каже, че трябва да си носим бански и хавлии…"
Вчера се смях. Днес вече не са ми смешни тези претенции. 
Дано развеселят поне някого!

Няма коментари: