23 август 2007

По-хубави с натрупване на годинките?

Съгласни ли сте, че има хора, които колкото повече се отдалечават от младежките години, толкова по-хубави стават? Сетих се за това във връзка с песента на Орлин Горанов и Мариана Попова. В клипа Орлин е съвършено различен - пригладена, побеляваща коса, латино излъчване... Даже някъде на заден план се вижда и Иван Лечев, който също е неузнаваем с тази прическа.

Какво ще кажете за Шон Конъри?

Кога е по-... ?
























На мен лично в последно време повече ми харесва.

















Моите размисли може и да са различни от пристрастията на повечето хора, а ако Ви интересуват може да ги видите.



Не съм сигурна дали тази визия е плод само на подмладяваща козметика, поддържане, пластична хирургия, но поне според мен чарът им сега е по-силен. Съгласни ли сте? Други примери?

8 коментара:

iffi каза...

Веднага се сещам за Силвестър Сталоун (който в "Рамбо" например изглежда просто потресаващо).
Но като цяло ми се струва, че това правило важи повече за мъжете, отколкото за жените.

kenkal каза...

Да де и тези примери са изключения, нали?

Unknown каза...

Според мен всичко има значение.
Първо, с времето хората се научават да стоят по-органично на сцената, да имат по-обаятелно излъчване.
Второ, с времето могат да си позволят пластични операции, козметични процедури, фитнес, подмладяване, силикон и какво ли не още... Виж, примерно Шон Конъри си е присадил коса...
Освен това, с времето визията на ВСИЧКИ хора се променя. Примерно, замисли се каква беше модата за окосмяването през 80-те и каква е сега... Какви бяха прическите през 80-те и какви са сега...
През XVI век примерно е било супер красиво, ако жените са с възможно най-бяло и бледо лице... днес гаджетата с бронзов тен се котират далеч повече от "сирената"...
Накратко, не смятам, че остаряването е причината хората да изглеждат по-добре, отколкото преди 20 години.

Анонимен каза...

Главно действащо лице Кайл Маклоклън в някакъв нов филм.

В къщи започва следния диалог:

- Абе тоя не е ли…?
- Да той е.
- Леле на какво е заприличал?!
- Е не може всички мъже да остаряват красиво, като Шон Конъри или Чарлс Бронсън.

Жалко че е по-скоро изключение отколкото правило.

kenkal каза...

Ако беше правило като остареят да изглеждат по-хубави, никой нямаше да харесва младите момичета и момчета, нали. Но е приятно да има и такива изключения.
"Накратко, не смятам, че остаряването е причината хората да изглеждат по-добре, отколкото преди 20 години." - така е и според мен, BORIME4KA, но е интересно да се сетим за подобни случаи.

Георги каза...

Изкарай снимките на поп-фолк певиците, там това си е правило :)

Лили Иванова макар и да не и отива на годините, в момента изглежда по-добре от на младини ( тогава ми се вижда че е била невзрачна, незнам какво и хрумна на стари години да се прави на интересна )

Анонимен каза...

Зависи от колко далече ги гледаш? :-) И от коя страна пада светлината. :-)
При мъжете определено годините не са в минус за красотата, а само за някои други неща :-) При жените пък е обратното - парадокс, не мислите ли? :-)

RoujkaBG каза...

Разбира се, че хората остаряват различно. За тия, които с натрупването на годините придобиват по- приятен и привлекателен вид казват:
"Остарява като катедрала"

Много от моите съученици, които на млади години бяха красиви деца и всеки ги пощипваше по бузките,с времето заприличаха на нищо, за разлика от другите, пренебрегваните, които се бориха за мястото си в живота като че ли с годините ставаха все по- одухотворени и с по- приятно излъчване.

Красотата е вътрешно състояние, излъчване. Не сте ли забелязали, че когато се погледнете в огледалото и се харесате винаги се намира някой, който да Ви направи комплимент?!