31 октомври 2009

Сложи име

Захари Стоянов е разказал много нещо. Няма да досаждам с кой знае какви разсъждения, предизвикани от неговите думи. Само ще предложа на вашето внимание един откъс, от който съм махнала имената. За да докажем, че те - думите му - сякаш са написани за нашето време, можем да пробваме на празните места да сложим имена на наши съвременници. Според мен доста кандидати за запълване на празнините ще бъдат номинирани.
Пробвайте! Ще ми бъде интересно. Надявам се и на вас също.

Както навсякъде, така и тука, знатните войводи, на които буйната младеж гледала като на господ, не се стърпели да не направят калпазанлък. Тия (...А...) поискали да им издейства от комитета по 1000 наполеона за разни обезпечения, без които пари казали, че никъде няма да си побутнат крака да отидат.
(...) само
(...Б...) изпълнил честно своята дума, (...) а другите се разсърдили, че не им се изпратили хилядата наполеона, които тия поискали от комитета за възнаграждение и не знам що си още. Войводска шарлатания!


На двете места, където съм пропуснала, цитираните от З. Стоянов имена (отбелязани с червено), сложете по своя преценка едно или няколко имена. Какво ли ще се получи?

4 коментара:

kenkal каза...

Своите предложения също ще напиша, но по-късно. Сега оставям на вас инициативата. А в понеделник ще се срещнем отново. :) Надявам се да стане интересно.

Savlena каза...

А-чифути
Б-народа

Имена на съвременни политици не искам да цитирам,защото "всичките са един дол дренки"-и тогава ,и сега.А цената винаги е една,заплатена от малките хора от народа.

Нели,"топнах" те в блатото на спомените.Виж статията ми "Детство мое..."

kenkal каза...

Да, Савлена, от един дол дренки са. За съжаление май не сме мръднали и на йота в развитиетоси в това отношение.
А за топването в спомените - благодаря! Ще се включас удоволствие! :)

Savlena каза...

Ще очаквам и твоите спомени за белички от детството!Благодаря ти,Нели,че го приемаш при-сърце!Успех и да знаеш-не боли!:)