01 август 2010

Маратонец

Имаме си вече и маратонец у дома. :)
Малкият син днес участва в маратона "Галата - Варна". Тази година той е юбилеен - 70-ти . При това се представи добре - неговото време е 65 минути. Моите притеснения си останаха за мен. Важното е, че той сам реши да участва, прие предизвикателството и финишира съвсем прилично. Сега очаквам да видя кой всъщност поред е пристигнал.
---
Добре е, според мен, организаторите да помислят за поименно обявяване на всеки финиширал състезател. Мен лично ме дразнеше репликата на водещия "Продължават да финишират още плувци". Колко общо са финиширали до момента, с какво време - не чухме нито веднъж. Време и място чухме само за първите двама мъже и толкова. Ами другите?
Тъй като видимостта не е като на стадион, би било добре да се обявяват през десетина минути кои участници са пристигнали. Така зрителите ще получават навременна и достоверна информация. Иначе научаваме само имената на участниците, които са интересни на водещия и организаторите (лични познати, публични личности). Състезанието обаче е масово и в него участват не 20, а 251 плувци. Всеки един има близки, които очакват да чуят поне веднъж името му. Освен това за всеки от публиката е важно колко са вече на брега, колко са прибрани от придружаващите лодки, колко още плуват.
---
Снимки няма - нямах апарат. И да имах, кой знае дали бих успяла да щракна момчето си.

4 коментара:

Гарга Рошава каза...

поздравления за синковеца!
преди години се бях амбицирала да участвам, ама... аз и да ставам спасителка исках, пусти мързел.

kenkal каза...

Ооо, благодаря!
:D
Голамия нито го пускахме, нито пък той искаше да пробва. Ама малкия... Не му стига да върви по утъпкани пътеки. ;):D

Unknown каза...

О, браво на момчето! Да го поздравиш, отново!
251 участници, мисля, че е чудесно, също и 70 годишният юбилей.

kenkal каза...

Непременно. :)