05 февруари 2009

Кратък коментар

Баща заклал двете си деца!? Не разбирам май нещо. Стори ми се че не чух добре. После чух добре, но ми се стори, че не говорят за България. Накрая ми се заби в мозъка, че това се е случило снощи в едно село някъде до Гоце Делчев!

Сега говорят (по Нова телевизия) за някаква група мъже, които нападат населението в Златица за 5 лева. И са готови да убиват!? И това е вече няколко месеца!

Не разбирам какво вътре в нас се изроди. Не ми е ясно какво е способно да изтрие човешкото съзнание, бащиното чувство за закрила, че да се стигне до такъв ужас. Какво целят хора, които тероризиращи населението на цял район. Като нови хайдути (народни закрилници) и партизани ли се изживяват? Или по-скоро са модерни хайдуци...

Сигурно с още ужасни новини ще ни залеят новините днес. Сигурно ще коментират много хора случката. Ще се тръгне в посока разбиране на този "баща" и на тези "граждани" и обяснения от психолози и т.н. Искам обаче да се говори и да се действа в посока защита на хората и промяна в битието ни към добро и градивно.

Утре (сиреч в бъдеще) искам новините ни да са за бащи и майки, предприели приключение заедно с децата си, за баби и дядовци, скочили от бънди в прегръдка с внук или внучка. За група хора, които канят цяло село на круиз с кораб.

4 коментара:

Unknown каза...

По първоначална информация Манчо Панюков взел децата си от местния интернет клуб и пред очите на минувачите ги заклал с нож.

И питам се какви са тия минувачи, способни да изгледат двойно убийство на деца и след това да оставят убиеца да подпали една къща. Че полицията не е там, не е. Ние защо не правим нищо?

Анонимен каза...

Затова ми се струва, че има нещо сбъркано - и в бащата и у хората. Изродихме ли се? що ли?

Анонимен каза...

Аз не мисля, че сме се изродили - немалка част от хората са толкова ниско интелигентни, лошо възпитани (ако въобще) и немислещи, че в тях се таи потенциала на изрода ъака или иначе. И това не е от сега - това е било винаги. Но някакси сме свикнали да имаме задръжки, а напоследък те падат твърде лесно, затова има толкова подобни прояви. И не мисля, че за това трябва да се обвинява бедността или проблемите - като е беден да иде да работи и да не прави деца. Той самият вероятно е бил от онези семейства, които сега преобладават, в които децата се създават за престиж (или по случайност), а после се оставят на произвола на съдбата.

Анонимен каза...

Споделям това мнение, но предното мнение - за околните от улицата. Сякаш нещо се е обърнало с хастара навън.